Mobile plattformer er et satsningsområde for oss. Delvis fordi vi ser nytteverdien i økt tilgjengelighet og mobilitet i forhold til egen organisasjon, men også fordi mobile enheter begynner å bli ganske utbredt blant våre innbyggere.

Trafikkanalyse

Trafikkanalysen viser at ganske mange bruker mobile enheter som iPad, iPhone og androidbaserte telefoner når de besøker vår hjemmeside (Google Analytics statistikk for januar 2011):

Sorumappen

Som et tiltak har vi derfor utviklet og lansert appen Sorum, som nå ligger tilgjengelig i Apple Store. Appen gir oppdatert informasjon om nyheter, ledige stillinger, saker til høring, saker i Mitt Nabolag (med kart) og kontaktinformasjon. Innbyggere i Sørum (og andre selvfølgelig) kan altså holde seg oppdatert om det som skjer uten å måtte gå via en nettleser. Det er også mulig å «pushe» ut beskjeder til de som har installert slike apps.

Tilsvarende app blir lagt ut for androidbaserte mobiler i løpet av våren. Vi holder samtidig på å utvikle en ny innbyggerrelatert nettjeneste på vår hjemmeside, og i den forbindelse blir det nok laget en ny app som skal støtte opp om denne tjenesten. Mer om det etter hvert.

Vi håper tilbudet faller i smak!

Skjermdumps

Her ser dere dumps av oppstartsikon, nyheter, oversikt over saker i Mitt Nabolag og kartvisning av en sak:

About Roy Allan Hansen

Kommunikasjon- og IKT-sjef

10 thoughts on “iPhone App for Sørum kommune

 1. Veldig spennende at dere lager en app for en kommune, men jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk til om det er veien å gå for oss andre. Argumentet med at flere besøker kommunens nettsted med mobiltelefoner, underbygger ikke nødvendigvis behovet for en app men heller for at nettsidene skal være lette å laste. Det er en stor terskel for de aller fleste å måtte gå via App Store for å laste ned noe for å få tilgang til dialog med kommunen. Vi i Trondheim kommer nok til å sitte på gjerdet en stund fortsatt før vi introduserer en kommunal app. Lykke til med app-satsingen. Hvis det blir en suksess hos dere, får vi heller revurdere vår oppfatning. :)

 2. Ja ikke sant, vi får eksperimentere litt og se det an. Det første døgnet har vi hatt ca 50 nedlastinger, det er ikke så verst. En slik app gir imidlertid et begrenset utvalg med innhold, sammenlignet med at man får tilgang på alt via en nettleser. Men den gir rask tilgang til den informasjonen som innbyggerne ut fra webstatistikk er mest interessert i: nyheter, ledige stillinger og mitt nabolag.

  Siden Mitt nabolag har fungert så godt hos oss, så kan vi se for oss at innbyggerne kan melde inn saker direkte via en slik app. De kan ta bilde av eks en veiskade, geolocation viser hvor de er, og da er det raskt gjort å melde inn sak. Vi får se det an tenker jeg :)

 3. Sørum kommune har veldig informative og innholdsrike nettsider og det er spennende å få høre hvordan det går med appen. ROAF er i ferd med å skifte sider selv og gløtter litt til Sørum og hvordan de leder an i løypa.

  mvh Øivind Brevik, ROAF

 4. Hei! Flott App, men lurer på om det er noe galt. Når jeg er inne på «mitt nabolag» og velger å se «detaljer» på en sak så havner jeg inn på hjemmesiden til Sørum kommune. Dvs havner ikke på noen detaljer iallefall… Ellers en flott App! 😉

 5. Appen kræsjer litt ofte på 3Gs men når den ikke gjør det, så er den flott!

  Jeg er absolutt med på at innmelding av saker vha foto/gps er genialt tenkt, og det er nettopp denne funksjonaliteten man ikke har muligheten til med tradisjonell PC/Nettleser kombo.

  Regner med at det ligger et kommunalt REST (neppe soap?) api i bunnen her, i så fall kan jeg bidra med hjelp til Phone 7 om dere har behov for dette. Dog ikke før Juli, det er først da jeg flytter til kommunen :-)

  Keep up the good bits! :)

 6. Hei, takk for tilbakemelding. Appen er litt ustabil på grunn av geoRSS-feeden vi bruker fra Mitt nabolag. Vi vurderer å ta den bort og erstatte med vanlig feed, og heller bruke geo location ifbm innmelding av nye nabolagssaker. Det vil gi litt redusert funksjonalitet men ustabilitet er vel det verste uansett :)

  Vi skal komme med en versjon 2 av appen ganske så snart, hvor blant annet innbyggerne kan selv bestemme hvilket innhold de ønsker skal vises (for eksempel kan det være mer aktuelt å ha nyheter fra en grunnskole i steden for generelle nyheter fra forsiden).

  Apple har imidlertid blitt langt strengere med tanke på godkjenning av nye apps/updates, så vi ser behovet for å bygge inn mer native iOS funksjonalitet . Spørs om det vil være hensiktsmessig for oss, og at vi heller bør konsentrere oss om Android-plattformen…

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>