Mobile plattformer er et satsningsområde for oss. Delvis fordi vi ser nytteverdien i økt tilgjengelighet og mobilitet i forhold til egen organisasjon, men også fordi mobile enheter begynner å bli ganske utbredt blant våre innbyggere.

Trafikkanalyse

Trafikkanalysen viser at ganske mange bruker mobile enheter som iPad, iPhone og androidbaserte telefoner når de besøker vår hjemmeside (Google Analytics statistikk for januar 2011):

Sorumappen

Som et tiltak har vi derfor utviklet og lansert appen Sorum, som nå ligger tilgjengelig i Apple Store. Appen gir oppdatert informasjon om nyheter, ledige stillinger, saker til høring, saker i Mitt Nabolag (med kart) og kontaktinformasjon. Innbyggere i Sørum (og andre selvfølgelig) kan altså holde seg oppdatert om det som skjer uten å måtte gå via en nettleser. Det er også mulig å “pushe” ut beskjeder til de som har installert slike apps.

Tilsvarende app blir lagt ut for androidbaserte mobiler i løpet av våren. Vi holder samtidig på å utvikle en ny innbyggerrelatert nettjeneste på vår hjemmeside, og i den forbindelse blir det nok laget en ny app som skal støtte opp om denne tjenesten. Mer om det etter hvert.

Vi håper tilbudet faller i smak!

Skjermdumps

Her ser dere dumps av oppstartsikon, nyheter, oversikt over saker i Mitt Nabolag og kartvisning av en sak: